اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین جلسه هیئت نمایندگانش به مرور وضعیت برخی شاخصهای کلان در اقتصاد ایران پرداخت که نشان دهنده بهبود نسبی در برخی حوزهها و نگرانی در برخی از دیگر بخشها دارد.
نسیم نیکلاس طالب، نویسنده کتاب پرطرفدار قوی سیاه، آماردان و تحلیلگر ریسک لبنانی ـ آمریکایی، میگوید: بیتکوین ارزشی دقیقا معادل با صفر دارد و به عنوان ارز و پرچین شکست می خورد.
یک کارشناس بازار سرمایه از رونق و توسعه بورس به عنوان راهکار کنترل نرخ تورم یاد کرد و گفت: اگر سرمایه مردم جذب بازار سرمایه شوند دیگر به سمت بازار ارز، خودرو و مسکن سوق پیدا نمیکنند و مانع از سفتهبازیها در این بازار خواهند شد.
دلایل افزایش شاخص قیمت در سال ۱۳۹۹ را میتوان در یک نگاه کلی، افزایش قابل توجه انتظارات تورمی، افزایش نرخ ارز، سیاست پولی و سیاست مالی دانست که مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به بررسی این عوامل پرداخته است.
با توجه به اینکه بانک مرکزی کاهش تورم در بازارها را مطرح کرده است، یک تحلیلگر اقتصادی ضمن تایید کاهش انتظارت تورمی، معتقد است که تا پایان سال جاری روند کاهشی تورم در بازارهای مختلف اقتصادی ادامه خواهد داشت.
عضو ناظر مجلس در شوایعالی بورس گفت: ایجاد ناهماهنگی بین دستگاه ها، روشن نبودن مبنای قیمت گذاری در عرضه های اولیه و عدم توجه به بحث آموزش برای ورود افراد غیر حرفه ای در این بازار از جمله عمده دلائلی بوده که باعث کاهش شاخص سهام در این بازار شده است.
یک تحلیلگر اقتصادی با بیان اینکه ارزش پولی ملی در حال افول است، گفت: زمانی ریال باثبات میشود که اقتصاد کشور به سامان برسد. متاسفانه مجموعه بینظم اقتصاد کشور بر هیچ یک از اصول، قواعد و الزامات علم اقتصاد استوار نیست و غیر واقعی است.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه افزایش نرخ تورم به دلیل افزایش میزان نقدینگی در کشور است، گفت: دولت مقصر اصلی افزایش نقدینگی و رشد تورم در کشور است.
یک اقتصاددان با بیان اینکه تجربه دنیا استفاده از نرخ بهره را ابزاری مؤثرتر برای کنترل تورم نشان داده است، گفت: توصیه این است که به دستگاه سیاستگذاری پولی اجازه داده شود از طریق مدیریت نرخ سود به کنترل تورم بپردازد.
در ماههای اخیر نگرانیهای سابق که همواره بیان میشد، مجدد شنیده میشود؛ نگرانی از نقدینگی واردشده در بورس به این معنا که این نقدینگی وارد بازارهای دیگر شود!
تورم سالانه تولیدکننده بخش صنعت در فصل بهار ٩٩ نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ٢٣,٨ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در فصل قبل ١٨ واحد درصد کاهش نشان میدهد.
نرخ تورم ماهانه تیرماه به رقم ۶.۴ درصد رسیده که این رقم، دومین نرخ بالا برای تورم ماهانه طی یک دهه اخیر (پس از تورم ۷.۱ درصدی مهر ۱۳۹۷ در اوج نوسانات ارزی) است.